السلام عليكم ورحمةالله وبركاته
Bahan A: kek coklat (lapisan bawah)
400g mentega
300g gula kasar
400g tepung gandum
120g koko
6 biji telur
Bahan B: kek cheese (lapisan atas)
750g cream cheese
200g gula kasar
3 sudu makan susu pekat manis
1 sudu teh essen vanilla
2 biji telur
1 sudu makan tepung jagung
Cara-cara membuat:
Kek A: kek coklat (lapisan bawah)
1. Pukul mentega + gula hingga gebu
2. masukkan telur 1 per 1
3. masukkan koko dan tepung gandum sedikit demi sedikit hingga sebati.
4. Bakar di dalam oven sehingga 3/4 masak.
Kek B: kek cheese (lapisan atas)
1. Pukul cheese + susu pekat manis hingga sebati.
2. masukkan telur dan essen vanilla. Pukul hingga gebu.
3. masukkan tepung jagung. Pukul hingga sebati.
4. tuangkan adunan cheese di atas kek coklat yang telah dibakar. Bakar lagi menggunakan kaedah "Stim Bake".. Untuk mengelakkan cheese hangus.
Temperature : 180 degree
Thank You!!Merci...
No comments:
Post a Comment