Bahan- Bahan:
16 oz. mentega Goldenchurn (1 tin)
1 gelas gula halus
10 biji telur ayam
1 gelas nestum kisar
1 gelas horlick
2 gelas biskut marie kisar
2 tin kelapa kering
1 gelas susu pekat manis
1 botol coklat cadbury (200 biji)
Cara-cara membuat:
1. pukul mentega + gula hingga gebu
2. Masukkan telur satu persatu hingga habis. pukul hingga sebati.
3. Masukkan semua bahan kecuali cadbury. Adunan siap.
4. Masukkan adunan tadi sebagai lapisan pertama sebanyak 150g. Bakar guna api atas di dalam oven. bakar hingga 4/5 masak.
5. ulang lapisan kedua menggunakan adunan sebanyak 120g. Bakar lagi..
6. Lapisan ketiga ialah coklat cadbury yang disusun rapi. sebelum bakar, letakkan 120g adunan dia atas coklat cadbury dan bakar lagi.
7. ulang cara 5-6 hingga adunan dah coklat habis.
No comments:
Post a Comment